Knutselen met je kind is een kunst

0

Sneek- Hoe zet je als ouder taal in bij alledaagse activiteiten? En is knutselen met je kind echt een kunst? Op donderdag 14 maart is er op de Johannes Postschool, in samen werking met Peuteropvang It Berneroefke, een workshop die deze en andere vragen beantwoordt. De praktische themaochtend in Sneek is bedoeld voor de ouders, die kinderen tot en met 8 jaar oud op school of op de peuteropvang hebben.

De ochtend wordt vorm gegeven aan de hand van het taalstimuleringsprogramma ‘TOLK’. Dit staat voor Taal aanbieden, Overnemen van wat het kind zegt en goed teruggeven, Luisteren en Kijken. Daarnaast heeft de naam het Engelse ‘to talk’ in zich en verwijst naar ‘praten met je kind’. TOLK suggereert bovendien vertalen, zoals het vertalen van de gedachten van kinderen naar woorden.

Het programma

De workshop is van 8.45 tot 11.00 en start in de teamkamer van de school met koffie en thee. Daarna zijn er activiteiten, zoals knutselen of bakken, die je later met je kind of kinderen eenvoudig thuis uitvoert. Al doende wordt er verteld hoe je hierbij taal kan inzetten en gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld door de manier van praten, voorlezen of zingen. Hierdoor wordt taal toepassen leuk en simpel en dat beïnvloed de ontwikkeling van kinderen positief.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend