Column: Voor de draad ermee…?!

0

Vorige week weer een intake gesprek met een vrouw met ongewenste haargroei op de kin. Ze was al geruime tijd bezig met de “ touwtjes methode”. Dit is een vorm van ontharing met 2 draadjes die behendig en razendsnel over je huid worden gedraaid en die de haartjes eruit trekken.

En dat is nu ook precies het enige wat het doet. Het trekt het haartje eruit. Net zoals harsen, met een pincet verwijderen of met een EpiLady. Je trekt de haar eruit en hij groeit vervolgens, na ongeveer 6 weken, gewoon weer terug!

Stom verbaasd, hoorde ik dat cliënte eens in de 2 weken deze methode moest toepassen en dat ze geduld moest hebben. De haargroei zou echt minder worden. Bovendien werd haar streng geadviseerd niet zelf met een pincet tussendoor haartjes weg te halen. Omdat de behandeling dan niet meer zou werken….

Ik móest hierover schrijven, want dit is simpelweg niet waar, deze methode helpt, op den duur, niet en stelt mensen teleur.

Dunne vellus haartjes op de zijkant van het gezicht kan je best 2-3x per jaar ongehinderd op deze wijze laten verwijderen. Ze groeien gewoon weer terug en het heeft verder geen negatieve bijwerking. Wat steviger of langere haren op de kin of bovenlip gaan nooit weg met deze methode. En als je pech hebt, stimuleer je zelfs de groei en worden het er steeds meer en zijn ze harder en stugger.

Dus wil je op de lange termijn minder storende haartjes laat ze dan eerst door een huidtherapeut bekijken en maak gezamenlijk een goed behandelplan, voordat je de draad weer oppakt.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend