Column: Lach jij je tanden echt bloot?

0

Sneek – Een moeder vertelde over haar zoontje dat hij vaak moet gapen. Bij een bezoek aan oma zegt oma: “Als ik gaap, hou ik altijd netjes mijn hand voor de mond!”. “Dat hoef ik niet oma, want mijn gebit zit goed vast.”, is zijn gevatte antwoord. Daar hebben we smakelijk om gelachen. Want een slecht zittende prothese of ontbrekende tanden kunnen er voor zorgen dat iemand bij een lach de hand voor de mond slaat. Ontbrekende tanden zijn te vervangen met kroon, implantaat of prothese.

Regelmatig tandartsbezoek, ook met prothese of implantaat

Na het trekken van tanden en kiezen slinkt de kaakwal omdat het zijn functie om tanden en kiezen steun te geven verliest. De tandarts controleert of de prothese nog goed past of implantaat goed zit en verwijdert aanslag op de prothese. Als een prothese minder houvast op de kaak krijgt moet het worden aangepast of vernieuwd. Uiteindelijk slinkt kaakbot zo dat de prothese niet meer passend te maken is en kan een implantaat oplossing bieden. Implantaten geven een kunstgebit houvast zodat de prothese niet meer verschuift. Hou uw implantaat of prothese goed schoon, zodat u net als het jongetje kunt gapen, lachen en praten, zonder de hand voor de mond.

Open dag 17 maart van 13.00-16.00 uur prothese, klikgebit en implantaten

Alle informatie over prothese, klikgebit, implantaten en behandeling onder volledige narcose bij Kliniek Tandheelkunde Sneek, Simmerdyk 14b in Sneek op 17 maart van 13.00-16.00 uur

Frank Post is tandarts-implantoloog en eigenaar van Kliniek Tandheelkunde Sneek,  gezondheidscentrum Simmerdyk. Samen met zijn vrouw Doris en hun 3 kinderen vormt hij een sportief gezin dat zeilt op de Friese meren. Ook lopen Frank en Doris hard en hockeyen de kinderen. www.tandartssneek.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

Deel dit met een vriend