Maandagochtend autoruiten krabben

0

Wageningen – Momenteel stroomt koude lucht vanaf de Noordpool op hoogte over onze omgeving en dat resulteert ook aan de grond in lagere temperaturen dan normaal. MeteoGroup verwacht komende nacht in het binnenland lichte vorst en op uitgebreidere schaal vorst aan de grond.

Het is niet ongewoon dat het in deze tijd van het jaar nog tot lichte vorst in de nachten komt. Eigenlijk zijn alleen juli en augustus geheel vorstvrij. De aprilmaand telt in De Bilt normaalgesproken 4 dagen met minimumtemperaturen onder het vriespunt. Op veel meer dagen in april komt het normaal tot vorst aan de grond, in het oosten en zuiden van het land op lokaal 11 dagen. Vorig jaar waren er landinwaarts plaatselijk zelfs 17 dagen met vorst aan de grond! Op 28 april 2015 vroor het op vliegbasis Twenthe aan de grond bijna 10 graden.

April waarschijnlijk kouder dan december
Op een korte opleving van de temperatuur rond 21 april na, verloopt de tweede helft van de maand volgens MeteoGroup verder vrij koud en blijft tot aan het einde van de maand vorst aan de grond in de nachten mogelijk. Uiteindelijk zal april in zijn geheel waarschijnlijk rond normaal uitkomen. Opvallend is wel dat de gemiddelde maandtemperatuur wat lager lijkt te worden dan voorgaande decembermaand.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend