Team-Friesland is klaar voor de Roparun

0

Sneek – Team-Friesland doet dit jaar voor de derde keer mee aan de Roparun in het Pinksterweekend (14 t/m 16 mei 2016). De Roparun is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam waarmee geld ingezameld wordt voor mensen met kanker. De estafetteloop van ca. 520 kilometer moet binnen 48 uur afgelegd worden en dat vergt nogal wat voorbereiding.

Om de fysieke conditie van iedereen te testen, heeft Team-Friesland in het weekend van 2 op 3 april jl. drie trainingsrondes afgelegd in de omgeving van Ommen. De weergoden waren ons deze dagen gunstig gestemd, het was prachtig weer. Op zaterdag startte om 12.00 uur de eerste ronde van ca. 50 kilometer. Rond 16.30 uur was iedereen weer terug waarna er met elkaar gegeten werd. Uiteraard een voedzame maaltijd vol koolhydraten. Om 22.30 uur ging de tweede ronde van start: lopers, fietsers en busjes werden goed verlicht en om vervolgens in het aardedonker wederom 50 kilometer af te leggen. Om 02.00 uur kwamen de laatste lopers over de finish waarna na een lichte maaltijd iedereen zijn bed opzocht. Niet voor lang, want om 07.00 uur stond de laatste start op het programma. Fris en monter kropen alle teamleden rond 06.30 uur uit bed om na het nuttigen van een stevig ontbijt de laatste trainingsronde met succes af te leggen.

Conclusie: Team-Friesland weet waar het staat en is er klaar voor om voor de stichting Roparun haar kilometers te lopen. Opgeven is ook voor ons geen optie!

Sneek is dit jaar goed vertegenwoordigd in Team-Friesland. Maar liefst 7 deelnemers uit deze stad gaan de uitdaging aan. Spreekt het verhaal u aan en wilt u Team-Friesland steunen, dan kan door het overmaken van uw bijdrage op rekeningnummer NL13ABNA 0461.0429.75 ten name van Stichting Team Friesland. Voor meer informatie kijk op www.team-friesland.nl of op www.roparun.nl.

Mocht u tennisliefhebber zijn, dan is het Roparun-tennistoernooi misschien iets voor u. Op zaterdagavond 23 april 2016 vindt er bij Nomi een gezelligheidstoernooi plaats voor dit goede doel. Opgeven kan via www.toernooi.nl.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend