Schoolkinderen maken kunstwerk voor CH2018

0

Sneek – Basisschoolkinderen doen een ‘doekje OPEN’ over Súdwest-Fryslân. De kinderen gaan een kunstwerk maken over het dorp of de stad waarin ze opgroeien, want die is belangrijk. Het bepaalt je waarden, symbolen en rituelen. En het geeft je helden. Een doekje OPEN over Súdwest-Fryslân gaat over het vangen van de schoonheid van je eigen omgeving.Elk dorp en iedere stad krijgt zijn eigen OPEN doek. Deze worden opgehangen op een gezamenlijk gekozen plek op de school of in het dorp. De doeken blijven hangen tot en met 2018.

OPEN workshops

Van 5 tot 15 april reist een groep Friese kunstenaars door Súdwest-Fryslân. Op geheel eigen wijze geven zij workshops voor de leerkrachten. Deze leren hoe ze met leerlingen van de eigen groep aan de slag kunnen gaan; Hoe maken de kinderen een ontwerp dat past bij het dorp, de locatie van de school en bij henzelf. De leerkrachten krijgen een lesbrief mee. Hierin staat de aanpak en praktische tips. Maar ook meer informatie over het project Doekje OPEN. Er zijn lesbrieven voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw.

Gratis workshops

  • Dinsdag 5 april Sint Ludgerusschool, Workum 16.00 – 17.30
  • Dinsdag 5 april Cultuur Kwartier, Sneek 19.30 – 21.00
  • Donderdag 7 april SBO De Súdwester, Sneek 16.00 – 17.30
  • Donderdag 7 april CBS De Skutslús, Stavoren 16.00 – 17.30
  • Donderdag 14 april CBS De Bron, Bolsward 16.00 – 17.30
  • Donderdag 14 april CBS It Wrâldfi nster, Heeg 19.30 – 21.00

De kunstenaars
Lambert Fortuin, Kate Schlingemann, Marga Houtman, Jeroen Deen, Nina Visscher, Jolanda Terenstra en Hermien Egbers. Elk dorp en iedere stad z’n eigen Doekje OPEN. De jury maakt een keuze uit alle ingezonden kunstwerken. Zij kijkt hierbij of het kunstwerk past bij het thema OPEN en de omgeving. Op 21 juni volgt de uitslag.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend