John Jorritsma in laatste Gesprek van Sneek 2016

0

SNEEK – Zondag 13 maart 2016 is het volgende Gesprek van Sneek, de afsluiter van het vijfde seizoen. Met als speciale gast John Jorritsma, Commissaris van de Koning in Friesland. Gespreksleider Jacques Monasch zal met hem een scherpzinnig gesprek over Fryslân voeren. Anke Bijlsma en Gerrit Haaksma van het kroegtheater gezelschap ‘Achmea Culpa’ brengen een eerste try out van hun nieuwste theaterstuk ‘Kredyt’ geschreven door Gerrit Breteler.

John Jorritsma

In Bolsward stond zijn wieg. Gekoppeld aan het feit dat zijn wortels in Fryslân liggen, is er voor hem geen mooiere provincie om Commissaris van de Koning te zijn. Met Jacques Monasch gaat hij in gesprek over de kracht van onze mooie provincie. Maar ook zal Monasch meer willen weten over enkele hete hangijzers: Onze Afsluitdijk, vluchtelingen in Friesland, de Friese economie, Kievietseieren en meer. Er is genoeg te bepraten.

Het Gesprek van Sneek rekent op ‘Kredyt’

Het nieuwe café, kroeg en dorpshuis theaterstuk van Achmea Culpa “Kredyt” is te gast bij Het Gesprek van Sneek. Jacques Monasch gaat met Anke Bijlsma en Gerrit Haaksma praten over het volgende stuk in de serie geschreven door Gerrit Breteler, de opvolger van de vorige successen Katarsis, Kredo en Krimp. Het Café van Nico Vellinga verandert 13 maart voor even in Café “De Bûnte Bok”. En zij voeren een deel van het nieuwe theaterstuk op!

Op weg naar het Lagerhuis

Het debatteam van de RSG Magister Alvinus is uitgenodigd om te komen discussiëren in het thema ‘Op weg naar het Lagerhuis’. Ieder jaar weer belooft het weer een spetterend item te worden. Prikkelende stellingen worden aan deze jonge talentvolle ‘debaters’ voorgelegd, zoals: ‘De volgende burgemeester van SWF Fryslan moet rechtstreeks gekozen worden! (Hayo Apotheker vertrekt namelijk in 2017).

Muziek

Een muzikaal optreden wordt verzorgd door jong talent van het Kunstencentrum Atrium. Zij krijgen een podium geboden door de organisatie. Stadsdichter Henk van der Veer sluit het seizoen af met een scherpe column.

Steeds staat het programma ruimschoots van tevoren op de website www.gesprekvansneek.nl aangekondigd. Hier vindt u ook meer informatie over de gasten en de locatie. Ook kunt u meer informatie verkrijgen door te volgen op Twitter: @hetgesprekvan en via Facebook: www.facebook.com/GesprekvanSneek . Op 13 maart om 16.00 uur opent Nico Vellinga zijn deur van het café. Het Gesprek van Sneek begint dan, net zoals iedere editie, om 16.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. En, zoals altijd, is iedereen voor Studio Sport weer thuis!

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend