Al 10.000 Friezen investeren in energiebesparing

0

LEEUWARDEN – De 10.000ste aanvraag voor de Friese energiepremie is binnen. De familie Willegers uit Leeuwarden diende een tweede subsidieaanvraag in. Vandaag ontvingen zij uit handen van gedeputeerde Michiel Schrier een boeket bloemen en een cadeaubon.

De familie Willegers heeft inmiddels de spouwmuur en vloer geïsoleerd. Daarvoor ontvingen zij € 800 Friese energiepremie. Met de tweede aanvraag gaan ze het bestaande glas vervangen door HR++ glas. Dit levert nog eens € 1.200 extra op. Het is mogelijk de Friese energiepremie vaker aan te vragen. Er is wel een maximum van € 3.050 subsidie voor energiebesparende maatregelen.

Een combinatie van maatregelen werkt volgens gedeputeerde Michiel Schrier het beste. “Een goed geïsoleerd huis betekent een fors lagere energierekening. Het is verstandig om eerst de mogelijkheden van een woning te onderzoeken. Daarna kan een huiseigenaar bepalen welke maatregelen interessant zijn. Zo is een zonneboiler nu financieel interessant. Ook het Rijk geeft subsidie voor de aankoop van een zonneboiler.” Vanaf begin deze week is er Duurzaam Bouwloket Fryslân. Dit digitale loket van de Friese gemeenten informeert en adviseert over energiebesparende maatregelen.

Meer informatie over de regeling is te vinden op www.snn.eu/friese-energiepremie . De Friese energiepremie loopt tot eind 2016. Er is nog ruim € 3,3 miljoen beschikbaar.De verdeling gaat op volgorde van binnenkomst.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend