Dames VC Sneek verliest en wint

0

SNEEK – De VC Sneek volleybaldames hadden zaterdag en zondag twee pittige wedstrijden voor de boeg. Een competitiewedstrijd in Apeldoorn tegen middenmoter Alterno, die met 3-0 werd verloren en op zondag een wedstrijd in het kader van de beker tegen Set Up in Ootmarsum, de kwart finale van de Nederlandse Beker, die met 0-3 naar de Sneker vrouwen ging. Die hiermee in de beker doorgaan naar de halve finale.

Met setstanden 26-24 , 25-07, en 25-20 lijkt het een regelrechte walk-over voor Kindercentrum/Alterno, en alhoewel de punten uiteindelijk  de doorslag geven, was dat toch allerminst het geval. Het was een wedstrijd met kansen voor VC Sneek, maar achteraf gezien de uitslag een wedstrijd van gemiste kansen.

Zondag in Ootmarsum speelde Sneek tegen Set Up, dat in de kop van de B-League goed meedoet en dat blijkt dan toch een waardevol referentiemoment te zijn. De Sneker dames, op de een na laatste plaats van de ranglijst in de A-League hadden hoegenaamd geen moeite met de ploeg uit Ootmarsum. En zijn dus onmiskenbaar gestegen in niveau. Alleen hebben ze te maken met ploegen die al op een hoger niveau spelen, gemakkelijker omschakelen, zich niet laten intimideren en geroutineerd zijn. Het werd tegen Set Up '65 een nette 0-3 met duidelijke setstanden ( 17-25 ,18-25, 15-25 ) (foto archief Klaas Hijlkema www.hijlkema-sportfotograaf.nl )

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend