PKN Woudsend: afscheid van organist Schuitema

0

WOUDSEND – In een bijzondere dienst neemt de Protestantse gemeente zondag 23 januari afscheid van Gabe Schuitema als organist. Afgelopen jaar kon Schuitema door ziekte deze functie niet uitoefenen. Lichamelijk ongemak aan zijn vingers belet hem het orgel van de Karmel nog langer te bespelen.

Jarenlang heeft Schuitema de functie van organist in de Karmel uitgeoefend. Als zoon van een muzikale vader is hij opgegroeid met het orgel. Op zijn vijftiende speelde hij voor het eerst tijdens een kerkdienst. Toen Schuitema in 1964 in Woudsend kwam wonen, werd hij vaste organist in de Hervormde Kerk. In 2006 werd hij in deze kerk gehuldigd omdat hij 50 jaar organist was. In 1997 ontving hij een Koninklijke onderscheiding als lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In de feestelijke dienst van zondag 23 januari a.s. is onze voormalige dorpsgenoot Jacob van der Meer uit Barneveld gastorganist. Plaats: Protestantse Kerk De Karmel, aanvang dienst om 10.00 uur. Bij de foto: Gabe Schuitema nog één keer achter het orgel van de Karmel en voor het hem zo vertrouwde orgel (foto: Jan Osinga  bron: www.woudsendonline.nl)

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend