Brandweer Fryslân blust via internet

0

SNEEK – De Friese brandweer gaat in de week van 24 tot en met 29 januari virtueel oefenen. In een gesimuleerde omgeving van een virtueel incident worden bevelvoerders opgeleid en getraind. De bevelvoerders werken aan de beeld- en oordeelsvorming over een incident. Op basis hiervan kunnen zij de juiste beslissingen nemen met als doel het aantal slachtoffers bij incidenten en rampen te beperken.

Het incident dat tijdens de oefenweek centraal staat is een brand in een flatgebouw. Deze brand breidt zich uit naar een bovengelegen woning. Twee bevelvoerders moeten de brand bestrijden. Zij geven tijdens een incident leiding aan de brandweerlieden. Het voordeel van virtueel oefenen is dat de oefening weinig tijd in beslag neemt. Iedere deelnemer doorloopt de oefening in één uur. Vorig jaar maakten de bevelvoerders voor het eerst kennis met dit oefensysteem.

Opleiden en oefenen

Tijdens een ramp of incident is het belangrijk dat de brandweer de juiste beslissingen neemt. Door brandweermensen op te leiden en te oefenen verbeteren zij hun kennis en vaardigheden om dit te kunnen doen. Brandweer Fryslân werkt aan de voorbereiding op een ramp of zwaar ongeval. Hierbij dragen zij onder andere zorg voor het opleiden en oefenen van brandweer, gemeenten en overige bij de rampenbestrijding betrokken diensten.

(foto http://www.h2kbrandweeropleidingen.nl/index.php)

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend