Stophoest tegen versoepeling rookverbod

0

KWF Kankerbestrijding en de Nederlandse Hartstichting verzetten zich uit alle macht tegen versoepeling van het rookverbod in de horeca. Beide stichtingen hebben aan Tweede Kamerleden rolletjes stophoest uitgedeeld op het binnenhof.

Met de teksten "Kunt u de zorgkosten ophoesten van het meeroken; Houd de horeca rookvrij" en "Hoeveel extra hartinfarcten zijn acceptabel; Houd de horeca rookvrij!" willen beide gezondheidsfondsen Kamerleden wijzen op de gezondheidsschade die versoepeling van het rookverbod zou kunnen veroorzaken.

"Hiermee willen we de Kamerleden te stimuleren bezwaar te maken tegen het voorstel van Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, aldus Stefan Wigger preventiecoördinatie KWF Kankerbestrijding: "Het verspoelen van de rookverboden heeft to gevolg dat weer meer mensen gaan meeroken en dat is slecht voor de gezondheid. Iedereen moet beschermt worden tegen meeroken. "

Zodra in het regeerakkoord de versoepeling van het rookverbod was aangekondigd stonden al in 50% van de kroegen de asbakken weer op tafel (cijfers VWA 2010). In andere landen is al geëxperimenteerd met uitzonderingen op de rookverboden. In Spanje en Duitsland blijken uitzonderingen op rookverboden slecht te handhaven. In Spanje is per 1 januari de hele horeca rookvrij en ook in Duitsland komen steeds meer deelstaten terug op de invoering van de uitzondering.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend