Ravissante celliste Dana de Vries bij SCEM Sneek

0

SNEEK – Op 5 februari mag SCEM Sneek in de Martinikerk de jonge ravissante celliste Dana de Vries brengt met haar ‘Friends’ verwelkomen. Garantie voor een avond muziek in diverse samenstellingen.

Dana de Vries (1993) uit Franeker was 6 jaar toen ze begon met cello spelen. Haar eerste celloles kreeg ze van de Tsjechische docent Jiri Prchal, die haar tot haar 14e heeft begeleid. Toen Dana 9 was, werd ze toegelaten tot de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Vanaf dat moment krijgt ze ook les van Jan-Ype Nota en Michel Strauss (Frankrijk), een combinatie die sinds 2008 geïntensiveerd is. Ook volgde Dana masterclasses bij Troels Svane (Denemarken), Richard Aäron, Tsuyoshi Tsutsumi (beide Verenigde Staten) en Anner Bijlsma.

In 2003 gaf Dana haar eerste soloconcert met het Frysk Jeugdorkest. Daarna volgden solo-optredens in Nederland, Zwitserland, Duitsland en Letland met ondermeer het Jeugd Kamerorkest van het Mieczyslaw Karlowitz Muzieklyceum uit Poznan (Polen) en het Haydn Jeugd Strijkorkest uit Groningen. Dana won prijzen bij het Haydn Muziek Festival (2001 en 2002), de Stichting Jong Muziektalent Nederland (2005) en het Prinses Christina Concours (2006, 2007 en 2008). In 2009 behaalde ze een tweede prijs tijdens de landelijke finale van het Prinses Christina Concours. In het seizoen 2010/2011 mag Dana als soliste optreden met het NAtionaal Symfonisch KAmerorkest (NASKA) tijdens het slotconcert van het Frysk Klassiek Festival en viermaal met het Noord-Nederlands Orkest.

Dana nam diverse malen deel aan het Orlando Festival, het Peter de Grote Festival en een International Summerschool in Frankrijk. Dana zal dit concert doen met haar muzikale vrienden. Ze laat ons tot het laatste moment in spanning wie ze meeneemt en welke stukken zij zullen spelen. Maar dat het concert een muzikaal juweeltje wordt, is zonder enige twijfel! Meer info : www.danadevries.nl


De toegangskaarten kosten aan de deur € 15,- en in de voorverkoop € 12,50. De voorverkoop is bij ANWB/VVV, Marktstraat 18 te Sneek, T 0515 414 096. Website: www.vvvsneek.nl. Alle concerten beginnen om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Elk concert heeft een pauze van 30 minuten.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend