Filmhuis Sneek: Le Refuge

0

SNEEK – Dinsdag om 20:00 uur speelt de film Le refuge van François Ozon in Filmhuis Sneek. De derde film van de regisseur over de dood. Eerder maakte hij over hetzelfde onderwerp, in ongeveer dezelfde stijl, Sous le sable en Le temps qui reste. Het drieluik zorgt voor een zekere constante factor in het oeuvre van Ozon, die met veel van zijn andere films de uitersten opzocht.

Met een musical als 8 femmes tot een toneelverfilming als Gouttes d’eau sur pierres brûlantes laat Ozon zien dat hij zich niet gebonden voelt aan stijl of genre. Le refuge is realistisch, soms bijna documentaire-achtig, en met de film ging een lang gekoesterde wens van Ozon in verwachting: het werken met een zwangere actrice.

De film begint in Parijs, waar twee jonge aan drugs verslaafde mensen, Mousse en Louis, samen in een appartement wonen. Ze nemen allebei een overdosis drugs, maar Mousse overleeft het drama. Als ze wakker wordt heeft de dokter een nieuwtje: ze is zwanger. Aan haar de keuze of ze het kind wil houden. Daarvoor zal ze echter wel af moeten kicken van haar drugsverslaving. Ze vertrekt naar een huisje aan de kust in Zuid-Frankrijk, waar Paul, de broer van Louis haar na enkele maanden gezelschap komt houden.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend