Cees Hordijk overleden

0

SNEEK –  Zeg je tegen oudere Snekers, feest, muziek, carnaval, dan zal hun antwoord in veel gevallen zijn: Kees Hordijk. Hordijk is dinsdag in zijn woonplaats Sneek overleden. Hij kwam in 1951 in Sneek en was al snel actief lid van het Stedelijk Muziekkorps Sneek. Hij schreef arrangementen en was een aantal jaren voorzitter.

In 1973 zag de Sneker carnavalsvereniging De Oeletoeters het levenslicht. Het idee om in Sneek een carnavalsfeest te organiseren kwam van Kees Hordijk en Hans Bergeijk. Zij benaderden Eddy Mensink met de vraag of hij het feest mee wilde helpen organiseren. Eddy Mensink kwam net uit Zwolle, waar hij lid was (en nog steeds is) van carnavalsvereniging De Eileuvers. En zo is het gekomen. Randeffect van die carnavalsvereniging was dat er een dweilorkest nodig was. Dat werden de Snitser Ungetiders, een boerenkapel samengesteld uit leden van voornamelijk het harmonieorkest Stedelijk Muziekkorps Sneek met onder andere Kees Hordijk en Auke Zandstra. Zij verzorgden de eerste feestavonden de muziek.

In het jaar waarin De Oeletoeters hun 11-jarig jubileum vierden, in 1984, werd ook voor het eerst de Sleutel van de stad overhandigd. De regerend Prins, Kees Hordijk ontving de reusachtige sleutel van burgemeester Van Haersma Buma van Sneek tijdens de jaarlijkse ontvangst op het stadhuis voor de eerste keer. Deze ontvangst is altijd op Carnavalszaterdag en vanaf dat moment wordt Sneek vier dagen lang omgedoopt tot DRABBELTERP. De daarop volgende dinsdagavond is het weer uit met de pret en haalt de burgemeester in hoogst eigen persoon de Sleutel weer op.

Later nam Hordijk  het initiatief voor het Old Time Dance Ensemble. In 1990 stopte hij bij het Stedelijk, maar hij bleef muzikaal actief in het ensemble. Tot twee jaar terug speelde hij nog met het Old Time Dance Ensemble bij de reünie dansants op zondagmiddag in De Stolp (bronnen website Oeletoeters,Google)

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend