Antonius Sneek verwelkomt 1000ste cursist AED

0

SNEEK – Het is snel gegaan sinds de cardiologie-afdeling het Antonius Ziekenhuis begin 2009 startte met het geven van reanimatie- en defibrillatietrainingen aan vrijwilligers in de regio. Nu nog geen 2 jaar later leert de 1.000ste vrijwilligers alle ins & outs in het redden van levens.

Reden om even stil te staan bij de 1.000ste cursist, in de persoon van de heer Jos Bongers. Dat gebeurt voorafgaand aan de reanimatiecursus bij Voetbalvereniging VV Lemmer, Lemsterpad 1 in Lemmer, donderdag 20 januari om 18.30 uur.

De AED’s (automatisch externe defibrillatoren) zie je steeds vaker. “Gelukkig maar”, aldus Ageeth Koffeman, Unitleider cardiologie van het Antonius. “Voor het Antonius begon het introduceren van AED’s destijds in het kader van meer veiligheid in en om het water. We hadden de ambulanceboot geïntroduceerd, evenals het alarmeringssysteem Geo Medic. De AED’s en de hierbij behorende trainingen sloten hier prima bij aan. En dan is de stap naar andere locaties, zoals sportvelden, snel gemaakt. Ook daar geldt natuurlijk dat elke seconde telt. Maar dan moet je wel weten hoe reanimeren en het gebruik van een AED in zijn werk gaat.”

De training Basic Life Support en AED wordt gegeven op locatie en duurt 1 avond van vier uur. Bij goed gevolg ontvangen de vrijwilligers een reanimatiediploma en een AED-certificaat. “Van belang is wel dat ze de vaardigheden onderhouden. Vandaar dat we zorgen voor herhalingscursusssen, die ook op locatie gegeven worden.”

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend