Pianovirtuoos Michiel Borstlap in Daaldersplaats Sneek

0

SNEEK – Harry Emmery invites… Michiel Borstlap in Jazzclub Daaldersplaats Muzikaal leider Harry Emmery van Stichting MusicArte nodigt pianist Michiel Borstlap uit voor een concert op 30 januari a.s. in Jazzclub Daaldersplaats, Hotel Restaurant De Daaldersplaats, Sneek.

Pianist Michiel Borstlap begon met piano spelen op 4-jarige leeftijd en werd toen al verliefd op jazzmuziek, hij groeide op met jazz en klassiek muziek. Hij volgde het conservatorium in Hilversum. In 1992 won hij de prijs van de beste solist bij de Europe Jazz Contest. In 1996 won hij de prestigieuze Thelonious Monk Prijs. Michiel werkte samen met o.a. Herbie Hancock, Gino Vanelli, George Duke en Wayne Shorter. In 2008 kreeg hij een Gouden Kalf en in 2009 een Edison jazz Award.

Hij maakte 20 cd’s waarvoor hij zelf veel muziek componeerde. Ook heeft hij in opdracht van de Emir van Qatar een Arabisch opera gecomponeerd. Zijn cd Eldorado is een mix van jazz, funk en improvisatie, dit album stond in de top 30 van de Nederlandse pophitlijsten. In 2010 gaf hij 75 solo concerten in het kader van zijn nieuwste album ‘Solo 2010’, deze cd stond op nummer 20 in de pophitlijst. In 2011 gaan zijn tours naar o.a. Australia, USA, Oekraine en Zwitserland.

Drummer Erik Kooger speelt vanaf zijn 11e jaar drums. Tijdens zijn conservatoriumopleiding won hij een Jazzprijs. Hij speelt jazz met een geweldig temperament en sublieme timing. Erik speelt regelmatig met o.a. Cosmic Scene en Hans Dulfer, hij maakte in 2009 een tournee met Gino Vanelli. Muzikaal leider en contrabassist Harry Emmery (ex Metropole Orkest) is al meer dan 35 jaar lang een begrip in de jazzmuziek. Hij heeft een eigen speel¬techniek: het Thumbing, waarmee hij uniek is in de wereld. Hij heeft 90 albums gemaakt en gespeeld met o.a.: Johnny Griffin, Chet Baker en Freddy Hubbard. Harry gaf o.m. in 29 jaar meer dan 85 concerten op het North Sea Jazz festival. Hij is docent, arrangeur, componist en producer en speelt in 10 verschillende formaties. In 2009 kwam zijn solo cd Double Bass uit. Harry Emmery nodigt maandelijks zijn gerenommeerde collega's uit in de jazzclub. Het wordt een concert met veel mooie muziek van hoog niveau.


Michiel Borstlap: 30 januari a.s. 15 uur, Hotel-restaurant De Daaldersplaats, Stationsstraat 66, Sneek. Entree 12,50 p.p. (voorverkoop: mede bij: VIP Records, Sneek). Volgend concert: 20 februari Rob Agerbeek ft. Daisy Oosterhuis.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend