CDA Wethouder Maarten Offinga weg bij Legyon

0

SNEEK – Op 3 januari 2011 is Maarten Offinga benoemd tot wethouder in de herindelinggemeente Súdwest Fryslân. Om zich op zijn politieke loopbaan te kunnen richten vertrekt Offinga als statutair directeur bij Legyon BV in Leeuwarden. In de 2,5 jaar dat Offinga werkzaam was voor Legyon BV zette hij onderneming nationaal en internationaal op de kaart met de introductie van de Legionellachip.

Legyon BV, een gezamenlijke dochteronderneming van drinkwaterbedrijf Vitens en TNO, groeide de afgelopen 2,5 jaar uit tot een succesvolle onderneming op het gebied van Lab-on-a-chip technologie. De Legionellachip technologie van Legyon is samen met Vitens, TNO Kwaliteit van Leven in Zeist en Streeklaboratorium Kennemerland ontwikkeld. Met deze innovatieve technologie kan binnen circa vier uur onderscheid worden gemaakt tussen gevaarlijke en niet-gevaarlijke Legionellabacteriën. In 2009 kreeg de Legionellachip de Europese EARTO innovatieprijs.

Nieuwe uitdaging

"Maarten combineert het ondernemerschap met een feilloze politieke antenne. aldus Wolter Odding, directielid van Vitens”’. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Offinga gevraagd is voor een nieuwe uitdaging in de politiek. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol als wethouder,"
Op korte termijn zal bekend worden op welke wijze in de opvolging wordt voorzien.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend