Politie Fryslan zegt geen bonnenquotum te hanteren

0

FRYSLAN – De politie in Fryslan zegt in een verklaring in antwoord op publicaties in onder meer de Telegraaf en Elsevier al jaren geen  bonnenquotum meer te hanteren Minister Opstelten heeft dat systeem in september verboden.

Volgens Elsevier zijn er nog tal van politiekorpsen die stug doorgaan met het bonnenquotum:

In minstens vier politieregio's trekken politiechefs zich niets aan van de afschaffing van de bonnenquota. Vakbonden en politieke partijen zijn woedend. Agenten moeten nog steeds een afgesproken aantal bekeuringen uitschrijven van hun chefs Agenten moeten nog steeds een afgesproken aantal bekeuringen uitschrijven van hun chefs.  Van de politieregio's Midden- en West-Brabant, Zaanstreek-Waterland, Noord- en Oost Gelderland en Friesland zijn meldingen binnengekomen dat agenten nog steeds een afgesproken aantal bonnen moeten uitdelen.

Slagen ze daar niet in, dan volgt een slechte waardering en is promotie of een salarisverhoging uitgesloten. In Utrecht worden politieagenten in opleiding zelfs nog getraind in bonnenquota. Aldus een gedeelte van het artikel in Elsevier.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend