Werf de Hoop Workum:leren door doen

0

WORKUM – In Workum is op en rond Werf de Hoop een actieve ploeg vrijwilligers actief. Vele tientallen mensen hebben de afgelopen jaren leren knopen, splitsen en boeten en kunnen met enige achteloze trots (blasé heet dat) in hun stem zeggen: "een botter, ja daar vaar ik vrijwel wekelijks op". Heerlijk.

Komende dinsdag is het weer zover, dan wordt er gewerkt aan het knopen, splitsen en boeten. Da's mooi, da's leuk en da's leerzaam. Tijdens de vorige knoop- en splitsavond is er bedacht dat  we ook eens aan boord even gaan kijken hoe het zit met de knoopjes aldaar. En komt dat even goed uit: het is niet meer zo @#$%^&*() koud en de dekzeilen zitten sinds afgelopen zaterdag over de schepen…

Dat wordt het aangename met het nuttige verenigen door vòòr het knopen even een doorgeef-kettinkje maken om de losse stellingdelen uit de TX11 naar de pikloods te brengen en een tl-balkje onder het dekzeil op te hangen.

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. In de wintermaanden klussen en theorie, elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur – werf De Hoop. Vanaf half april (leren) zeilen op historische schepen, vanaf 19.00 uur – Blazerhaven.

Kijk ook eens op www.werfdehoop.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend