Van habijt tot korte broek in het Antonius Sneek

0

SNEEK – In de gang naar het Stiltecentrum van het Antonius Ziekenhuis in Sneek begint maandag een prachtige overzichtsexpositie van de dienstkleding van de verpleging vanaf 1903 tot en met 2010, samengesteld door de commissie historie van het Antonius Ziekenhuis.

Via het zware wollen habijt van de nonnen, het gesteven witte schort en kraagje, het linnen sluiertje en het papieren kapje tot aan het heden waarin een diversiteit aan dienstkleding te zien is Het steriele “witgoed” maakt langzaam plaats voor speelsheid en kleur. De ontwikkelingen van materialen en de wensen van de mensen van deze tijd spelen hierin een grote rol.

Zelfs dienstkleding voor de zwangere verpleegkundige zit nu in het brede assortiment van het ziekenhuis en is de huidige dienstkleding geen massaproduct meer maar komt het van de tafel van modeontwerpers.


U vindt de expositiegang op de begane grond, achter de liften in de gang naar het Stiltecentrum en de toegang is vrij.
Dagelijks geopend van 08.00 tot 20.00 uur.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend