Sneker Symfonie Orkest met Nieuwjaarsconcert in Theater Sneek

0

SNEEK – Op 23 januari, om 15.30 uur, geeft het Sneker Symfonie Orkest een nieuwjaarsconcert in de Noorderkerk (Bolwerk, Sneek). Op het programma staan stukken van o.a. Dvorak, Tchaikovsky, Brahms en Elgar.

Rossini komt voorbij als vocaal en instrumentaal onderdeel. Het SSO speelt van hem The Thieving Magpie. Vocaal komt Rossini voorbij in het bekende lied La Patorella delle Alpi. Het wordt gezongen door de sopraan Audrey Stielstra met pianobegeleiding van Sjouke van der Velde. Audrey zingt op het concert ook liederen van Grieg, Haydn en Alabieff (Die Nachtigail).

Audrey Stielstra, woonachtend in Ryptsjerk, is haar muziekopleiding begonnen aan de muziekschool ‘De Wâldsang’ met dwarsfluitles. Na het doorlopen van deze school is zij begonnen met zangles. Eerst bij Etty van der Mei en later bij Adi le Gué. Zij speelde in een enkele orkesten en zong in verschillende koren. Momenteel zingt zij in het Vocaal Ensemble Intermezzo, een ensemble bestaande uit vijf geschoolde zangeressen. Audrey treedt veelvuldig op als soliste. Op het concert wordt ze door haar vaste begeleidster aan de piano begeleid, Sjoukje van der Velde.

Sjoukje van der Velde uit Leeuwarden heeft piano gestudeerd aan de Muziekpedagogische Akademie te Leeuwarden en heeft jarenlang een uitgebreide lespraktijk gehad. Momenteel is zij actief als begeleider van diverse koren en solisten in de regio. Sinds enkele jaren treedt ze regelmatig op met Audrey Stielstra.

Het Sneker Symfonie Orkest staat sinds zijn oprichting onder leiding van Tseard Verbeek. Hij ontving zijn eerste muziek- en trompetlessen op de Muziekschool Sneek en Omstreken van Wybren Valkema. Na de middelbare schoolopleiding studeerde hij trompet en orkestdirectie in Groningen en Hilversum. Naast zijn functie als docent Klein Koper aan het Centrum voor de Kunsten (Sneek) gaf hij les aan het Conservatorium Groningen, dirigeerde Harmonie- en Fanfareorkesten in Friesland en Groningen, en remplaceerde veel als orkestmusicus op trompet in het NNO , het Gelders Orkest en het Nederlands Filharmonisch Orkest . Momenteel is Tseard docent Klein Koper op het CvK Sneek, dirigent van het Stedelijk Muziekkorps Sneek, Jeugdorkest On the Move en Harmonie Caecilia te Heiloo.


Sneek, Theater Sneek/Noorderkerk, zo. 23 januari, 15.30 uur, zaal open 15.00 uur, € 5

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend