SW Fryslân wil af van provinciale pottenkijkers

0

SNEEK – De nieuwe gemeente Sudwest Fryslan staat nog steeds onder toezicht van Gedeputeerde Staten van Friesland, die het dan ook in november 2010 niet eens waren met een deel van de begroting van SWF en besluiten voor een bedrag aan 11 miljoen euro kwalificeerden als 'potverteren' en daarbij een nogal bevoogdende toon aansloegen.

De zittende politiek voelde zich duidelijk vol in de 'tere delen' geraakt en ging in de verdediging, waarop de toon van GS vergoeilijkend werd. Dat laat onverlet dat de nieuwe gemeente haar huishoudboekje einde van het jaar dusdanig transparant en op orde moet hebben dat het provinciale toezicht vervalt, aldus CDA 'opperhoofd' en loco-burgemeester Maarten Offinga.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend