Nationale Voorleesdagen Bibliotheken SúdWest Fryslân

0

SNEEK – Elke dag, maar tijdens de Nationale Voorleesdagen van 19 tot 29 januari in het bijzonder zijn alle peuters en kleuters van harte welkom in de bibliotheek. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar 2011: Fiet wil rennen van Bibi Dumon Tak en Noëlle Smit. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos dit boek uit het totale aanbod van prentenboeken dat in 2009 verscheen.

De Nationale Voorleesdagen starten op woensdag 19 januari met het jaarlijkse voorleesontbijt van 09.00 uur tot 10.00 uur in Bibliotheek Sneek. Wethouder Sinnema van Súdwest Fryslân is daar bij aanwezig. Ouder en kind ontbijten samen mee voor vijf euro. Opgeven kan tot 17 januari. Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt de bibliotheek niet alleen bezocht door peuterklasjes, maar gaan bibliotheekmedewerkers ook op tournee langs peuterspeelzalen, het kinderdagverblijf en het consultatiebureau.

In het kader van het prentenboek van het jaar is er op 27 januari om 16.00 uur en op vrijdag 28 januari om 14.00 uur in Bibliotheek Sneek ‘Voorlezen met Fiet’. Struisvogel Fiet speelt de hoofdrol in het prentenboek van Bibi Dumon Tak en Noëlle Smit. Fiet is dol op rennen. Hij laat zich door niets tegenhouden, zelfs niet door de wind. Hij slaat de uitnodigingen van andere dieren om te drijven, kruipen, kronkelen, vliegen, zwemmen en schuilen af. Want Fiet wil rennen!

‘Fiet wil rennen’ is een verhaal dat het moeilijk maakt om stil te zitten, want wie wil niet net als Fiet rennen? In de bibliotheek is alle ruimte om het verhaal te beleven. De kinderen kunnen luisteren naar het verhaal, kennis maken met Fiet en de kracht van de wind ervaren. Natuurlijk wordt het bibliotheekbezoek afgesloten met een vrolijk Fiet-lied. De toegangsprijs is drie euro per kind.

In alle bibliotheken van SúdWest Fryslân is er tijdens de Nationale Voorleesdagen de Wie-Wat-Waar-Quiz voor peuters en kleuters. Tijdens openingstijden ontdekken de kleintjes spelenderwijs de mooiste prentenboeken. Vanaf 19 januari kunnen peuters en kleuters bovendien gratis het boekje It feestje fan Tomke ophalen in de bibliotheek. Zolang de voorraad strekt. Opgeven voor de activiteiten kan op de jeugdafdeling en via de website van de bibliotheek.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend