Belangenverstrengeling wethouder Akkerman SWF

0

SNEEK – Wethouder Gea Akkerman van Sudwest Fryslan met Wonen en Ruimtelijke ordening in haar portefeuille moet in de collegevergadering van dinsdag afzien van de haar aangeboden terugkeergarantie bij haar vorige werkgever De Wieren.

Dat zou namelijk een belangenverstrengeling opleveren. Akkerman reageert (terecht) vrij lakoniek. 'Alles is tussen Kerst en Oud en Nieuw in een stroomversnelling gekomen. Er was eigenlijk geen tijd om waar maar over na te denken. Mijn voormalige werkgever De Wieren heeft mij wel een terugkeergarantie aangeboden, maar formeel is dat niet. Ook mijn  ontslag bij de Wieren is nog niet formeel geregeld. Ik zal er op aandringen dat in de ontslagvoorwaarden expliciet wordt opgenomen dat er geen sprake is van terugkeergarantie. Want een belangenverstrengeling is wel het laatste wat ik wil".

"Anderzijds beschouw ik die terugkeergarantie waarvan ik dus geen gebruik  zal maken, als een signaal dat mijn werk werd gewaardeerd".

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend