Gestolen dienblad duikt op bij veiling IJlst

0

LEEUWARDEN/IJLST- De politie heeft een onderzoek naar de diefstal van een antiek zilveren dienblad afgerond. Het antieke dienblad is vermoedelijk 6 jaar geleden ontvreemd bij een kerk aan de Jacobijnerkerkhof. Het dienblad werd in 1817 aan de Grote kerk geschonken en maakte deel uit van nog drie identieke exemplaren. De oplettende aangever zag dat het dienblad te koop werd aangeboden op een veilingsite op internet.

Vervolgens schakelde hij de politie in die een onderzoek instelde. Op de achterzijde van de vier dienbladen stonden teksten afgebeeld. Toen de agenten bij het veilinghuis een onderzoek instelden, bleek dat de achterzijde van dit dienblad dezelfde tekst bevatte als op de drie overgebleven dienbladen. Het veilinghuis had de schaal in handen gekregen van een 67-jarige vrouw uit Gytsjerk die het antieke dienblad wilde verkopen. Zij had dit dienblad, op een rommelmarkt ten behoeve van een kerk in Apeldoorn, te goeder trouw gekocht voor het bedrag van 1,50 euro. Het is onbekend hoe het antieke voorwerp uit de kerk werd weggenomen. De schaal werd door de politie in beslag genomen en zal na een beslissing van de officier van justitie aan de rechtmatige eigenaar, in dit geval de kerk, worden teruggegeven.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend