Mixtape treedt op in het Concertgebouw

0

SNEEK – Mixtape is een band van jonge Friese muzikanten, bestaande uit :  basgitariste Ilse de Vries uit Koudum, Sander Moorlag van Vlieland op toetsen, Pieter Klaas de Groot uit Oosthem op drums, Arjen Schipper uit IJsbrechtum op saxofoon en de rapper Vincent Bergsma uit Bolsward.

Op muzikaal gebied hebben ze elkaar leren kennen op school in Sneek en tijdens een concertreis in Afrika, mede georganiseerd door het Centrum voor de Kunsten Zuidwest Fryslân. Een aantal van deze muzikanten heeft u wellicht zien optreden bij de theatervoorstelling Moardwiif van SULT in Harich. In het kader van een compositiewedstrijd uitgeschreven door het Nederlands Blazers Ensemble, NBE, heeft bandlid Arjen Schipper een stuk geschreven dat zeer in de smaak viel bij de jury.

Het is één van de vier composities die de hoofdprijs hebben gehaald. Met als gevolg dat Mixtape dit stuk mag uitvoeren samen met het NBE in het Concertgebouw tijdens het nieuwjaarsconcert, dat op nieuwjaarsdag om 21.00 op Nederland 2 zal worden uitgezonden.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend