Waterzuivering Antonius Sneek aan Simmerdyk

0

SNEEK – De nieuwe en experimentele waterzuiveringsinstallatie van het Antonius Ziekenhuis in Sneek, die ook medicijnresten uit het afvalwater moet filteren, komt niet op het terrein van het Antonius Ziekenhuis zelf. Dit omdat dan mogelijk de uitbreidingsmogelijkheden van het ziekenhuis worden geblokkeerd. De nieuwe locatie wordt aan de Simmerdyk.

Het onderzoeksinstituut Wetsus uit Leeuwarden hoopt dat de nieuwe zuiveringsinstallatie over drie jaar operationeel zal zijn. Om te voorkomen dat mensen door nog meer antibiotica in het drinkwater resistent worden, moeten alle ziekenhuizen uiteindelijk zo’n eigen filter krijgen. De kosten voor het Sneker project zijn geraamd op ruim 1 miljoen euro. Provincie en SNN hebben elk 450-duizend euro toegezegd, terwijl de gemeente een ton wil bijdragen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend