Workum: Lintje voor Sietske Hofman

0

WORKUM – Dinsdagavond tijdens het afscheid van de gemeenteraad van Nijefurd is een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw J.S.C. Hofman-Rookmaker (57), die 12 jaar zitting heeft gehad in de gemeenteraad en daardoor voor decoratie in aanmerking komt.

Sietske Hofman heeft zich doen kennen als een maatschappelijk zeer betrokken raadslid die zich gedurende haar 12-jarig lidmaatschap op constructieve wijze heeft opgeworpen als vertolker en voorvechter voor de zeer directe onderwerpen, met name op het sociale vlak. Het belang van werkbezoeken en burgerparticipatie heeft zij hoog in het vaandel staan. Ze kijkt nadrukkelijk verder dan alleen de raadsvergaderingen.

Een bijzondere rol is de afgelopen jaren voor haar weggelegd als vervanger van de burgemeester als voorzitter van de raad, in alle zaken m.b.t. het herindelingsproces. Op uitstekende wijze heeft zij de raadsvergaderingen waarin de herindeling aan de orde kwam en diverse inspreekbijeenkomsten hieromtrent geleid. Zij was een zeer betrokken raadslid die het verdient het om onderscheiden te worden.

Mevrouw J.S.C. Hofman-Rookmaker wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend