Sneek, bij jou maak ik het graag wat later……..

0

SNEEK – "Sneek, jij tweede stad in Friesland, Sneek, jij eerste stad in eigen land , Sneek jij mooie stad aan het water, Bij jou maak ik het graag wat later". Dat waren de filosofische woorden van burgemeester Hayo Apotheker als afsluiting van de soms best wel een beetje emotionele laatste raadsvergadering van de gemeenteraad van de gemeente Sneek.

De meeste fractievoorzitters blikten terug op hun periode in de raad, waarbij de bodes en de griffie van de gemeente Sneek als de eigenlijke bestuurders van de gemeente werden gekarakteriseerd. Want dat zijn uiteindelijk onze visitekaartjes, die met een kwinkslag vaak de spanning uit een gevoelige situatie weten te halen.

Raadslid Oldebeuving, de minst grijze van de zestigplussers in de Sneker raad volgens zijn eigen ongetwijfeld objectieve waarneming, vroeg de raadsleden die in januari ook zitting hebben in de gemeenteraad van Sudwest Fryslan, om mededogen met de nieuwe raadsleden te hebben en illustreerde dat door middel van een fabel: De kip kwam op een dag op een lumineus idee en opperde een samenwerkingsvorm met de varkens. "Goed plan" knorden de varkens, "en hoe zie je dat dan?" De kip antwoordde : "We beginnen een nieuw bedrijf 'Ham and Eggs' , waarbij ik voor de eieren zorg en jullie de ham leveren."  De varkens moesten hier erg lang over nadenken, maar antwoordden tenslotte: "Maar dan leggen wij het loodje".  "Tsja", zei de kip , "dat heb je met fusies"

Ieder raadslid kreeg een geschenk in de vorm van een ingelijste zeefdruk naar keuze, waarna PvdA raadslid Johan Feenstra de vergadering op Twitter passend afsloot met de woorden:  "De gemeente Sneek is geschiedenis. Nu samen met anderen de schouders onder de nieuwe gemeente Sudwest Fryslan". Nou Suh !!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend