Rel bij Waterpoortboys – oorverdovende stilte

0

SNEEK  – De toekomst van trainer Johnny Nota bij Waterpoort Boys is nog altijd onduidelijk. De afgelopen dagen staken diverse geruchten de kop op dat de oefenmeester betrokken zou zijn geweest bij een flinke ruzie tijdens het sinterklaasfeest van de club uit Sneek. Er zouden daarbij tussen trainer en spelers zelfs klappen zijn gevallen.

Dat werd gisteren in deze krant (het Friesch Dagblad) overigens al ontkend door Hessel Idzenga, voorzitter van de zaterdagderdeklasser. Een deel van de spelersgroep zou ondertussen hebben gedreigd op te stappen, aldus een artikel van Gerard Bos in het Friesch Dagblad.

Gisteravond vergaderde het bestuur van Waterpoort Boys over de kwestie, maar de betrokkenen doen er het zwijgen toe. Kort na de vergadering liet Idzenga desgevraagd weten dat er nog geen besluit is genomen over de directe toekomst van de trainer. Of Nota de Kerst haalt bij de Snekers blijft vooralsnog dus een groot mysterie, evenals wat er nu precies is voorgevallen. Maar dat er een rel is, is zeker.

Zo is duidelijk dat er tijdens het sinterklaasfeest – waar overigens geen jeugdleden bij waren – flinke onenigheid is ontstaan. ,,Er waren problemen, dat klopt”, bevestigde Idzenga. ,,Maar ik wil nogmaals benadrukken dat er van het uitdelen van klappen géén sprake is geweest.” Het was in eerste instantie de bedoeling om na de bestuursvergadering meer duidelijkheid te scheppen omtrent het voorval, erkent de voorzitter. ,,Maar we zijn er nog niet uit en dus wil ik nu nog niets zeggen. Eerst wilden we er vanavond in de bestuursvergadering over spreken. Dat hebben we gedaan en nu zullen we ook nog met de trainer gaan praten over de situatie. Die heb ik nog niet gesproken, nee. Dinsdagavond praten we bovendien met de spelers”, aldus Idzenga.

Volgens ingewijden bij Waterpoort Boys zou een deel van de selectie al niet meer verder willen met de trainer, naar aanleiding van het gebeurde. Idzenga daarover: ,,Dit hoor ik voor het eerst, mij is daar niks van bekend.” De voorzitter baalt van de geruchtenstroom die in en rond Sneek over de zaak op gang is gekomen. ,,De mensen moeten niet alles geloven. Ik hoor de vreemdste geruchten voorbij komen. Wij praten met betrokkenen en dan komt er meer duidelijkheid.”

Nota was ondanks herhaaldelijke pogingen niet voor commentaar bereikbaar. Duidelijk was al dat de trainer, die ook al met problemen vertrok bij Robur en Irnsum, aan zijn tweede en laatste seizoen bezig is bij Waterpoort Boys. De club maakte dit weekeinde bekend dat Mark Bosma uit Mantgum, trainer van eersteklasser FC Wolvega, komend seizoen de coach is.(bron Friesch Dagblad)

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend