Kou brengt bijzondere vogelsoorten in de tuin

0

NEDERLAND – Met dit donkere, koude weer hebben vogels geen tijd en energie om uitgebreid te zoeken naar voedsel. Het advies van de Vogelbescherming luidt dan ook dat vogels nog steeds wat hulp kunnen gebruiken. Hang daarom een vetbol op of strooi iets anders lekkers in de tuin. Je zult zien dat er dan ook bijzondere soorten langskomen, die je normaal gesproken niet in stad en dorp ziet.

Daarbij een kleine kanttekening over het 'lekkers'. Zorg er voor dat het dingen zijn die voor de vogels lekker zijn en geen restjes van wat u zelf lekker vond, maar de vorige avond niet meer op kon. Dat trekt ratten aan en  daar zit niemand op te wachten.

Welke bijzondere vogels zou je kunnen spotten? Denk aan de volgende "tuinvogel-verrassingen":

  • grote bonte specht
  • sperwer
  • ijsvogel
  • pestvogel
  • keep
  • kramsvogel
  • koperwiek
  • barmsijs
  • putters
  • blauwe reiger

Als je ze wilt zien, zorg dan voor voer in de tuin. De vogels hebben een goed geheugen en komen terug voor meer, zeker in deze koude tijden. (foto http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons)

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend