Als je tegen de wind in pist wordt je nat (en geel)

0

SNEEK – De laatste tijd is het erg stil aan het Fanunderenop- en Lokaal Totaal front in het toekomstige Sudwest Fryslan en dat zal niemand echt verbazen.  De Regilio Tuur van de Sudwest Fryslan politiek wacht tot hij als oppositie van zich kan laten horen en er valt niets te protesteren zolang er nog geen coalitie is en er nog geen beslissingen hoeven te worden genomen.

Maar dan…Kun je categorisch neen blijven zeggen tegen zaken die het algemeen belang dienen, waar een dorpskern beter van wordt. Natuurlijk, dat is geen enkel probleem en dat is het karakteristieke aspect van politiek……..er zijn altijd twee kanten aan een medaille en geen politicus die dat niet weet en gebruikt. Geeft niets, zolang je het maar weet en onderkent. Gelukkig zijn we met zijn allen misschien wel een beetje dom, maar niet zo dom om een tweede keer te stemmen op een partij die zich volslagen ongeloofwaardig maakt, en dat gaat gebeuren….dat voorspel ik u.

Maar er zijn van die Pipo's die blijven trappen en protesteren tegen gepasseerde stations. Die blijven zeiken over de hoge belastingen die we straks als Sudwest Fryslan inwoners voor de kiezen krijgen (terwijl het tegendeel al is aangetoond) , die klagen over een gemeente die een apotheker nodig heeft om gezond te worden. Maar ze vergeten dat 99% van de bevolking die apotheker nodig heeft om de hoofdpijn te verhelpen van die plaat die zij draaien met een barst er in, die plaat die steeds maar hetzelfde verhaaltje afspeelt over die goede oude tijd, die tijd dat we nog niet te maken hadden met een Theater Sneek, met een OZB die ons allemaal het graf in helpt, met een behapbaar klein college waarop we konden azijnpissen dat het een lieve lust was. Nu weten we niet eens meer wie we moeten hebben. Het einde van de wereld is nabij en we gaan collectief naar de kloten….

Hogere Pisacademie

Nu we het toch over azijnpissen hebben. Als je pist, en we hebben allemaal wel eens onze naam in de sneeuw gepiest, moet je dat met overleg doen. Als je een korte naam hebt, Wim bijvoorbeeld, kun je er met volle overgave tegen aan gaan, maar heb je een dubbele naam of heet je Regilio, dan moet je met enigszins behoudend te werk gaan. Niet al je kruit verschieten voordat de huid van de beer over de lijn hangt. En wat je vooral niet moet doen is tegen de wind in pissen, want daar wordt je nat van en geel, dat is niet lekker. Zeilers onder ons weten dat. Veel beginnende politici nog niet. Die gaan met al hun  passie in tegen beslissingen, voordat er überhaupt een stemming is en proberen de burgers (ons dus) te overtuigen van hun gelijk door middel van halve waarheden, gemanipuleerde onderzoeken en belachelijke acties die kant noch wal raken. Ik noem dat tegen de wind in pissen. Dan word je nat. Dat is hogere logica voor sommige mensen. En als je slim bent doe je dat niet, tenzij je het lekker vindt. En daar heb  ik de afgelopen tijd een paar exemplaren van leren kennen.

Wim Walda (nog steeds droog en niet geel)

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend