Doe eens gek….experimenteer met je digitale camera

0

SNEEK – Haal dat ding eens van zijn automatische belichting af  en ga eens wat proberen. Probeer eens wat met scènes, een stand die de meeste camera's wel kennen en kijk wat bijvoorbeeld keiharde witte sneeuw en harde donkere vlakken met je camera doen bij de verschillende instellingen.

Je doet dat natuurlijk wel op momenten dat het er niet op aan komt. Maak een 100 foto's en gooi er 99 weg en probeer voor jezelf duidelijk te krijgen waarom het mis is gegaan. Wedden dat je op den duur mooiere foto's gaat maken. Praat er ook eens over met anderen en vraag hoe zij dat doen. Is toch niets mooiers dan wanneer je met je camera (gedeeltelijk) de omstandigheden in de hand hebt.

Bovendien kan het geen kwaad om eens een eenvoudig fotobewerkingsprogramma te installeren en wat te proberen. Een aantal eenvoudige bewerkingen als het uitsnijden van een scène (croppen) , het lichter of donkerder maken van de foto, het beïnvloeden van het contrast, kleur,teint, een filtertje toepassen. Het is een kwestie van een paar klikken en kan je foto 1000% mooier maken.

En als dit je geen ene moer interesseert, maakt niet uit. Laat je hem lekker op A staan.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend