Winter komt weer terug na het weekend

0

SNEEK – Wie denkt dat beelden zoals die van een beriijpte houten brug van de Akkerwinde niet snel weer te zien zullen zijn, die vergist zich waarschijnlijk schromelijk. Het koude weer zal volgens het KNMI niet lang op zich laten wachten. Volgende week al, na het weekend wordt het kouder met lichte tot matige vorst.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er veel bewolking en regent het nog van tijd tot tijd. De temperaturen liggen rond de 7 graden. Morgen overdag houdt de bewolking de overhand en valt er af en toe lichte (mot)regen. In de temperatuur komt weinig verandering, deze ligt rond 8 graden. De west- tot noordwestenwind is zowel in de nacht als overdag matig, aan zee krachtig en in de middag in het noordelijk kustgebied hard.

Vooruitzichten

Na het weekeinde koud met toenemende kans op neerslag, in het westen vooral regen, in het oosten ook sneeuw. Als alles meewerkt, dus Piet Paulusma,  het Wetterskip en als Pluvius (de God van de neerslag) zich de komende tijd gedeisd houdt, komt schaatsen op natuurijs weer in de kijker.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 17 december tot en met vrijdag 24 december
Grote onzekerheid. 70% kans op min of meer winters weer met iedere dag ongeveer 60% kans op (natte)sneeuw. 30% kans op overgang naar normale of bovennormale temperaturen met af en toe regen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend