Studenten helpen al 10.000 keer bij computerproblemen

0

SNEEK – Er blijkt onder de Nederlandse bevolking een enorme behoefte te zijn aan computerhulp en –les aan huis. De nog jonge organisatie, Studentaanhuis.nl, actief sinds 2009, heeft de 10.000ste afspraak van dit jaar gerealiseerd.

Dat is een prachtig resultaat en sluit aan bij het feit dat ict-studenten en (veelal) ouderen elkaar heel goed kunnen helpen als het gaat om het oplossen van problemen, het onder de knie krijgen van computervaardigheden en advies over hoe (veilig) om te gaan met het internet.

De studenten hebben bij Studentaanhuis.nl een prima bijbaan die goed aansluit op hun ict studie, leren sociaal communicatieve vaardigheden en de klanten zijn blij met een jonge enthousiaste student die vrijwel alle problemen, zoals een trage computer, slechte verbindingen, onwillige printers etc. gemakkelijk kan oplossen en daarnaast ook nog les geeft.

Dit jaar hebben vooral veel klanten gevraagd om privéles over het gebruik van de computer en advies bij veilig internetten. Veel mensen hebben er moeite mee om hun persoonlijke gegevens zomaar overal achter te laten. Maar ook het installeren van spyware en virusscanners en het opschonen van trage computers staan hoog in de top 10 van werkzaamheden.

Oprichter Jan Morriën: “De klanten van Studentaanhuis.nl vinden het vooral handig om naast het oplossen van veelvoorkomende problemen, van een ict-student te leren. Onze ruim 200 studenten leren we dan ook om vooral rustig alles uit te leggen en de klant zelf achter de knoppen te laten zitten. Het tempo van de klant is hierbij bepalend. En het is vooral erg belonend om te constateren dat de service vrijwel door iedereen als zeer sympathiek wordt ervaren.“

De 10.000ste afspraak heeft plaatsgevonden bij mevrouw van Erven in Utrecht. Mevrouw van Erven heeft les gehad van Chris van den Hogen, die informatica studeert aan de Hogeschool Utrecht.

Meer over de service van Studentaanhuis.nl vindt u op www.studentaanhuis.nl of kunt u bellen met 0900-2001212 (50cpm).

Fotobijschrift: Studentaanhuis.nl heeft dit jaar al 10.000 keer computerproblemen opgelost. Op de foto oprichter Jan Morriën met mevrouw van Erven en student Chris van den Hogen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend