Mes op tafel om vier terrastafeltjes in Makkum

0

DEN HAAG – Afgelopen woensdag is voor de Raad van State een zaak behandeld die eigenlijk te gek voor woorden is. Volgens de exploitant van Hotel de Waag en Brasserie De Eerste Rang in Makkum gaat het om een verschil van mening met ambtenaren van de gemeente Wunseradiel waarbij vier terrastafeltjes, die nooit problemen hebben opgeleverd, nu plotseling een gevaar voor de verkeersveiligheid zijn.

Bovengenoemde exploitant mag gebruik maken van het naast hem gelegen terras van Café Romano aan de Markt in Makkum. Van het café wel te verstaan, want de gemeente is mordicus tegen. Want: op grond van de terrassenwet mag een een horecabedrijf een terras voor zijn eigen pand hebben en niet meer dan dat, zo weet een (overijverige) ambtenaar van de gemeente te vertellen.

Dat het café toestemming geeft omdat het zelf geen behoefte heeft aan het terras en dat burgemeester Theunis Piersma in het verleden verklaard heeft in dit geval een uitzondering te maken, telt niet mee. Weliswaar is die ontheffing aan de vorige exploitant van de Brasserie verleend, zo erkent de nieuwe uitbater, maar hij snapt niet (en wij met hem-red.) waarom vier terrastafeltjes die jaren zijn gedoogd, nu in een keer een gevaar voor de verkeersveiligheid betekenen.

De Raad van State doet over zes weken uitspraak.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend