Hans Dulfer in Jazzclub Daaldersplaats

0

SNEEK – Muzikaal leider Harry Emmery van Stichting MusicArte nodigt saxofonist Hans Dulfer uit voor een concert op 19 december a.s. in Jazzclub Daaldersplaats, waar plaats is voor zo’n 100 gasten. De Daaldersplaats ligt tegenover het station en er zijn voldoende parkeerplaatsen.

Hans Dulfer is de bekendste saxofonist van Nederland. Dulfer leerde zichzelf saxofoon spelen en is sinds zijn zeventiende professioneel muzikant. Coleman Hawkins was zijn grote voorbeeld. Dulfer was eind jaren vijftig actief in het combo van Clous van Mechelen. Later speelde hij in Heavy Soul Inc. (met o.a. gitarist John McLaughlin), Ritmo Natural, Theo Loevendie Cs., Reflud (Dulfer omgedraaid) en Future Groove Express, ook speelde hij met o.a. met Willem Breuker, Jan Akkerman en Herman Brood.

Aan het eind van de jaren negentig had Dulfer veel succes in Japan, voor zijn single 'Hyperbeat' kreeg hij een gouden plaat. Hans Dulfer (vader van saxofoniste Candy Dulfer) was bestuurslid van het Bimhuis, ook was hij columnist van Muziekkrant Oor en van het NRC en de Jazz Nu. Zijn columns zijn gebundeld onder de titel Jazz in China (1980). In 1990 was hij directeur van Muziekcentrum Paradiso in Amsterdam. Vanaf 2001 tot 2007 had Dulfer een wekelijks jazzprogramma op BNR Nieuwsradio. Dulfer won in 1969 de Wessel Ilcken-prijs. In 1993 ontving hij de Bird Award en in 2002 werd hij Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Pianist Bas van Lier is afgestudeerd aan het conservatorium. Hij speelt op een Ramsey Lewis-achtige manier fabuleus piano. Hij heeft verscheidene muzikale projecten opgezet als theatervoorstelling PIMP en speelt met uiteenlopende solisten als Def P.

Drummer Cyril Directie was jarenlang hij de slagwerker van de popgroep Kane. Cyril speelt jazz, pop en house. Hij speelt regelmatig met Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en Lois Lane. Met Brigitte Schuurman maakte het een tour door de USA en maakte een tournee door Japan. In 2008 speelde hij in de musical Route 66. Naast zijn vele optredens doceert hij.

Muzikaal leider en contrabassist Harry Emmery (ex Metropole Orkest) is al meer dan 35 jaar lang een begrip in de jazzmuziek. Hij heeft een eigen speeltechniek: het Thumbing, waarmee hij uniek is in de wereld. Hij heeft 90 albums gemaakt en gespeeld met o.a.: Johnny Griffin, Chet Baker en Freddy Hubbard. Harry gaf o.m. in 29 jaar meer dan 85 concerten op het North Sea Jazz festival. Hij is docent, arrangeur, componist en producer en speelt in 10 verschillende formaties. In 2009 kwam zijn solo cd Double Bass uit.

Harry Emmery nodigt maandelijks zijn gerenommeerde collega's uit in de jazzclub. Het wordt een concert met veel spetterende muziek.
Hans Dulfer: 19 december a.s. 15 uur, Hotel-restaurant De Daaldersplaats, Stationsstraat 66, Sneek. Entree 10, – p.p. (voorverkoop: mede bij: VIP Records, Sneek). Dit concert is UITVERKOCHT. Op 19 juni 2011 komt Hans Dulfer weer daar optreden. Volgend concert: 30 januari Michiel Borstlap.
 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend