Friese Poort viert kerst met megaproductie

0

SNEEK – Op dinsdag 14 december viert ROC De Friese Poort Kerst samen met de leerlingen, docenten en een groot aantal genodigden (in totaal bijna 1000 mensen) in de centrale hal met een groots kerstspektakel.

Het kerstspektakel ‘een huis!’ gaat over Joost en Mirjam, hun vrienden en hun leven. Gewoon twee jonge mensen die overdag naar school gaan en in het weekend ‘chillen’ met vrienden of rijden in snelle auto’s. Door een gebeurtenis verandert hun leven en staan ze op straat, zonder huis, en vallen hun toekomstplannen in duigen. Wat gebeurde er toen met Jozef en Maria, 2010 jaar geleden? Wat gebeurt er nu met Joost en Mirjam?

Voor dit moderne kerstverhaal is een compositie geschreven, waarin alle disciplines van de kunst zijn opgenomen. Het spektakel duurt ongeveer een uur. Het verhaal is daarnaast verfilmd in drie korte films die op youtube zijn geplaatst. De films zijn bedoeld als introductie op het kerstspektakel voor deelnemers en medewerkers nemen de kijker mee in de wereld van Joost en Mirjam. Bijzonder is ook dat alle onderdelen van de voorstelling los zijn gerepeteerd en vervolgens in elkaar gezet. Het resultaat is een eenmalig spektakel dat ongeveer een uur duurt.

Bea Mali was verantwoordelijk voor de productie, en Ypy Zysling schreef het script en regisseerde deze ingewikkelde productie.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend