Secret Cinema en New Cool Collective in Bolwerk Sneek

0

SNEEK – Het is weer genieten en dansen geblazen dit weekend in Poppodium Het Bolwerk te Sneek. Op zaterdag 11 december de 1 Year Anniversary van Movements met niemand minder dan Secret Cinema! Op zondagmiddag 12 december wederom de voetjes van de vloer, maar dan met New Cool Collective. New Cool Collective bekend om zijn unieke mix van jazz, dance, latin en salsa, afrobeat, boogaloo.

Vorig jaar op 11 december vond de allereerste editie van Movements plaats. Nu, precies een jaar later, vieren we op de vierde editie onze 1 year anniversary. Dit doen we met niemand minder dan Nederlands grootste techno held Secret Cinema! Hij zal ondersteund worden door Sneeker duo Kebab Project en Nieuwhout, resident op Movements. Jeroen Verheij, aka Secret Cinema, draait al zon twintig jaar mee in de techno scene. Met releases op het grote Cocoon en zijn eigen Gem doet hij het als producer ook erg goed. In 2011 zal hij met een album, genaamd Minerals, komen. Afgelopen zomer stond hij oa op grote festivals als Awakenings, Loveland, Solar en Welcome To The Future. Zijn Gem sessions worden ook meer dan goed bezocht. Al met al zijn we meer dan trots om Secret Cinema op onze 1 year anniversary als headliner te mogen verwelkomen! In Sneek en verre omstreken is het Sneeker duo Kebab Project een begrip geworden. Het duo, bestaande uit Ulrik Hoekstra en Jeroen Kroon, stond vaak op feesten als Selective en Dance-Vision. Nieuwhout behoeft geen introductie meer. De vierde editie van Movements, de vierde keer met resident Nieuwhout. Dat zegt genoeg. Hij zal de avond openen, dus wees er vroeg bij om op de deuntjes van onze resident met de voetjes van de vloer te gaan!

New Cool Collective slaat moeiteloos bruggen tussen jazz en pop en tussen binnen- en buitenland. Invloeden vanuit de dansbare jazz van de jaren 60 (Art Blakeys Jazz Messengers, Horace Silver e.a.), Latin jazz en DJ beats bezorgen New Cool Collective een uniek hedendaags geluid. Gewoon een modern dansorkest voor de jeugd, volgens Benjamin Herman zelf. New Cool Collective staat al sinds 1994 bekend om zijn unieke mix van jazz, dance, latin en salsa, afrobeat, boogaloo. Vet, energiek en dansbaar.

NCC won een Edison, de Heineken Crossover Music Award en de Gouden Notenkraker. NCC tourde door Engeland, Duitsland, de Benelux, Afrika, Canada, Rusland en Japan en niet alleen in de hipste jazzclubs, maar ook op op grote rock- en popfestivals zoals het Roskildefestival in Denemarken, Sziget in Hongarije, op Pinkpop, Lowlands, het Camden Mix Festival en het Aberdeen Alternative Festival in Engeland.

De muzikanten van New Cool Collective waren als pioniers in de Nederlandse jazz lang een vreemde eend in de bijt. Jazzpuristen vonden hun soul jazz latin flavours nineties vibe dikwijls te hard en te snel. Maar toen een groep jonge nachtclubgangers de weg naar dit spetterende dansorkest in het Amsterdamse café Meander had gevonden, was het hek van de dam. Iedereen, jazzliefhebbers en jazzhaters, willen sindsdien naar hun concerten.


Zaterdag 11 december
SECRET CINEMA
@ Movements 1 Year Anniversary!
+ Kebab Project + Nieuwhout
21.00 uur / € 12,50

Zondag 12 december
NEW COOL COLLECTIVE
15.00 uur / € 12,50

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend