Tweedaagse Kerstmarkt in Top en Twel

0

TWELLEGEA – Meer dan 40 deelnemers hebben zich aangemeld voor de kerstmarkt, die deze keer niet in Oppenhuizen maar in Uitwellingerga wordt gehouden. Het is voor de vierde keer dat Top & Twel Actief een dergelijke kerstmarkt organiseert.

Op meer dan 20 verschillende binnen- en buitenlocaties langs de Buorren en de Bregesleatswei zijn stands ingericht met allerlei artikelen en activiteiten. Het aanbod is groot en gevarieerd: kerstdecoraties, zeep, parfum, zelfgemaakte sieraden, groendecoraties, lantaarns, kaarsenmakerij, zelfgemaakte bonbons, workshops, zelfgemaakte kerstkaarten, meubilair van pallethout, schilderijen, creaties van Noors drijfhout, tweedehandskleding, beeldhouwwerk, kleine cadeautjes en andere ‘snústerijen’, enzovoort. Daarnaast kan men genieten van wafels, glühwein, snert, gerookte paling en gebakken vis. Diverse goede doelen staan ook op de markt of worden gesteund, zoals Stichting Help Haïti, Stichting Yasap en de nieuwe milieuboot van de in Uitwellingerga gevestigde zorgboerderij van Stichting Philadelphia.

Extra attracties zijn zangkoren in de sfeervol verlichte kerk van Uitwellingerga, een levende kerststal, de Drie Wijzen uit het Oosten en zelfs een echte kameel waar kinderen een klein ritje op kunnen maken. Voor de kinderen zijn er verder nog een draaimolentje en een grabbelton.

De kerstmarkt duurt twee dagen en wordt geopend door de eigen dorps‘burgemeester’ van Top en Twel: Wolter Overwijk. De opening vindt plaats bij het kerkje van Uitwellingerga, op vrijdag 10 december 2010 om 17.00 uur. Daarna openen de deelnemers hun stand en kunnen de gasten genieten van alle attracties en producten.

Alle deelnemers zijn duidelijk herkenbaar aan een vuurkorf bij hun stand. Kom kijken waar een klein dorp groot in is, en geniet van Uitwellingerga in kerstsfeer. Zaterdagavond is er in Café “Oan de Leye” een feestelijke afsluiting voor iedereen Germ de Jong zorgt deze avond voor muziek.


Vrijdag 10 december 17.00 – 22.00 uur
Zaterdag 11 december 15.00 – 20.00 uur

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend