RDW verstuurt rijbewijs-herinnering digitaal

0

Tsja, vervelend. Rijbewijs verlopen, vergeten te verlengen, verkeerscontrole, vette prent. Dat hoeft niet meer want de Rijks Dienst voor het Wegvekeer, de RDW, maakt het sinds 6 december 2010  voor rijbewijsbezitters mogelijk om de brief, waarin zij worden herinnerd aan het verlengen van het rijbewijs, digitaal te ontvangen.

In Nederland zijn er tien miljoen rijbewijshouders. Eens in de tien jaar verloopt dit document en moet een nieuwe aangevraagd worden. Juist omdat dit maar één keer in de tien jaar voorkomt, is het niet ondenkbaar dat men er te laat achter komt dat de geldigheid is verlopen. Rijden met een verlopen rijbewijs is strafbaar. Op dit moment stuurt de RDW jaarlijks ruim één miljoen herinneringsbrieven. Digitale verzending is goedkoper en beter voor het milieu. Iedereen die zich aanmeldt bij de Berichtenbox ontvangt achttien weken voordat het rijbewijs verloopt digitaal de rijbewijs-herinneringsbrief.

Na de APK-herinneringsbrief is de rijbewijs-herinneringsbrief de tweede brief die de RDW via de Berichtenbox verspreidt. Inmiddels maken 45.000 autobezitters hier gebruik van.

Berichtenbox

De Berichtenbox is een beveiligde elektronische mailbox waarmee overheidsinstanties persoonlijke informatie kunnen versturen aan burgers. Betrokken personen krijgen via een e-mail in de privé mailbox de melding dat in de Berichtenbox een nieuwe digitale brief is aangekomen. Toegang tot de Berichtenbox is mogelijk door in te loggen met DigiD. Het aanmaken van een Berichtenbox kan eenvoudig via www.mijn.overheid.nl.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend