CDA wil voor 2011 College SWF rond hebben

0

SNEEK – De grootste partij na de SWF-verkiezingen op 24 november, het CDA, wil dat de vorming van een college voor de nieuwe gemeente Sudwest Fryslan voor 1 januari 2011 rond is. Maarten Offinga twitterde vanmorgen dat het CDA de grote lijnen intern had uitgezet en zin had in de onderhandelingen.

Deze week vinden de eerste gesprekken plaats tussen de fractievoorzitters van de partijen die in de gemeenteraad zijn gekozen en informateur Aalberts. Volgende week wordt schriftelijk gerapporteerd door Aalberts over zijn bevindingen en op 20 december volgt er een openbaar debat. Om het college op 1 januari echt een vliegende start te kunnen laten maken wil Offinga de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw gebruiken voor extra onderhandelingen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend