Veilig fietspad van Scharnegoutum-Bozum

0

SCHARNEGOUTUM – Maandag is tijdens een bijeenkomst door vertegenwoordigers van de betrokken gemeenten een overeenkomst getekend waarmee een aaneengesloten fietsroute tussen Sneek en Leeuwarden langs de Zwette een feit wordt. Daartoe moet er nog acht kilometer worden aangelegd, waarvan twee kilometer van Scharnegoutum naar Bozum.

Het totale fietspad, dat in het kader van het Friese Merenproject wordt aangelegd, kost 3,2 miljoen euro. Een heel fors prijskaartje voor acht kilometer fietspad, maar dat heeft te maken met de kades, die tegelijkertijd met de aanleg van het fietspad, worden opgehoogd.

Het nieuwe fietspad is voor alle partijen een win-win situatie: schoolkinderen kunnen veilig naar school omdat ze de spoorbaan niet twee keer hoeven over te steken, voor regiobewoners ontstaat een aantrekkelijke fiets- en wandelroute. en voor (water) toeristen een mogelijkheid om per fiets net even meer van de omgeving te ontdekken. Er komen picnickplaatsen en bankjes langs de route.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend