Treinverkeer Sneek-Leeuwarden intensiever

0

SNEEK – Prorail heeft omwonenden van de spoorlijn Sneek-Leeuwarden een speciale waarschuwingsbrief gestuurd dat als de treinen niet te laat zijn of defect door kortsluitingen tengevolge van de winterse omstandigheden en op voorwaarde dat de wissels niet bevroren zijn, het treinverkeer op het traject Sneek-Leeuwarden v.v. met name in de spits met ingang van volgende week intensiever wordt.

Er rijden dan drie in plaats van twee treinen per uur. In de brief staat de nieuwe dienstregeling vermeld. Dit, omdat mensen die aan het spoor wonen, vaak vanwege tijdswinst snel het spoor even over steken en de kortste weg nemen. Deze mensen zijn ingesteld op de huidige rijtijden. Bij het ontbreken van knipperlichten en een hoorbaar signaal kan die intensivering (met name voor schoolkinderen) gevaarlijk zijn.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend