Sneek pakt uit op derde wintereditie Lekker Sneek

0

SNEEK – De derde wintereditie van Lekker Sneek vindt plaats op zondag 19 december van 12:00 uur tot 18:00 uur. Op zondag deze keer, om enerzijds de traditionele koopzondag voor Kerst een extra impuls te geven, anderzijds de hele binnenstad van Sneek te betrekken bij dit culinaire feestje.

Want Sneek pakt uit op 19 december. Er hebben zich inmiddels ruim twintig deelnemers aangemeld, die verdeeld over de Marktstraat en de Wijde Noorderhorne (bij de Bibliotheek en Het Rood Hert), hun culinaire hoogstandjes, uiteraard geïnspireerd door het winterseizoen, uit de kast halen. Dat loopt uiteen van een huisgemaakte Boerenkool met de fijnste worst ter wereld, via een winterse hors d’oeuvre met een verassend smakenpalet tot een stoofpotje van hert.

Uiteraard zijn er ook kramen waar bezoekers een mok zelfgemaakte warme chocolademelk kunnen drinken of een glas Glühwein.

Maar het is niet alleen eten en drinken wat de klok slaat op zondag 19 december, alhoewel dat natuurlijk wel een prettige bijkomstigheid is. Ook sommige straten van Sneek hebben al toegezegd zich niet onbetuigd te laten qua aankleding. Zo wordt de Suupmarkt in Sneek helemaal in Oudhollandse kerststijl aangekleed en besteden ook de andere middenstanders veel aandacht aan de aankleding van hun winkel.

Ook voor kinderen valt er van alles te proeven, zien en beleven. Zo vermaken zingende Kerstmannen de bezoekers, loopt er een kameel door de binnenstad en over de Lekker Sneek markt, zodat kinderen op de foto kunnen met een echte kameel en rijdt er een authentieke arrenslee door Sneek, waarin de kinderen mee mogen rijden.

Op de ijsbaan over de Wip kan worden geschaatst op kunstijs en het samenwerkingsverband: Vereniging van Sneeker Zakenlieden, Sneek Promotion en de Stichting Uit in Sneek hebben al door laten schemeren dat ze door middel van een respectabele financiële aderlating Piet Paulusma zo ver hebben gekregen dat hij het laat sneeuwen. En als Piet zijn woord niet houdt, staan er als reserve op een paar strategische plaatsen sneeuwkanonnen, dus een witte Lekker Sneek krijgen we. Linksom of rechtsom.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend