Grauw,grijs en gevaarlijk glad

0

SNEEK – Dat de situatie op straat momenteel absoluut geen pretje is, blijkt wel uit de vele sirenes die we vandaag regelmatig horen. En dat geldt voor alle verkeersdeelnemers. Het aantal botbreuken is de laatste drie dagen explosief gestegen en de Friese Ziekenhuizen draaien overuren.

In het Antonius ziekenhuis in Sneek staat de teller op 21 gewonden;  in de overige Friese ziekenhuizen bij elkaar kwamen ruim zestig mensen bij de eerste hulp. In de meeste gevallen ging het op gebroken polsen en enkels.

Ook in Sneek gingen zowel fietsers al voetgangers bij bosjes onderuit. Op de onbesneeuwde stoepen was door de hoge luchtvochtigheidsgraad in combinatie met een graad of vier vorst vannacht een mini-ijsbaantje ontstaan. Slecht te zien, maar als je er bij toeval op terecht kwam, des te beter te voelen.

(Fotobijschrift: Aan de randen van de blaadjes van deze olijf hebben zich randjes aangevroren rijp gevormd van vier millimeter lang. Kunt u nagaan wat er op stoepen en fietspaden gebeurt)

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend