Winkeldievegges Bolsward stropen winkels af

0

BOLSWARD- Op dinsdag 23 november wist een medewerker van een drogisterij aan de Appelmarkt twee vrouwen aan te houden die hij herkende van de diefstal. Een dag ervoor hadden zij uit zijn winkel goederen gestolen.

Deze twee vrouwen, een 49-jarige en 31-jarige inwoonsters van Bolsward bekenden tegenover deze medewerker dat ze de dag daarvoor inderdaad cosmetica hadden weggenomen uit de drogisterij zonder te betalen. Tijdens de aanhouding bleek dat er diverse goederen in een kinderwagen lagen waar een klein kind in zat. Deze gestolen goederen bleken afkomstig te zijn uit diverse winkels in Bolsward. In de woning van de beide verdachten werden nog meer gestolen goederen aangetroffen. Mogelijk konden zij in verband worden gebracht met meerdere diefstallen. De vrouwen werden overgedragen aan de politie waar zij op het bureau voor nader onderzoek werden ingesloten.

Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat de twee vrouwen veelvuldig winkels in Bolsward afstroopten en voornamelijk kleding stalen. Daarnaast werden op kleine schaal voedsel en gebruiksvoorwerpen gestolen. De twee vrouwen wisten op een slimme manier de beveiligingspoortjes te ontwijken. Door winkelpersoneel werd het duo al geruime tijd in de gaten gehouden omdat het vermoeden bestond dat ze mogelijk goederen wegnamen. In totaal werd door zeven ondernemers aangifte gedaan van diefstal. Tegen de beide verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kregen de twee vrouwen een winkelverbod voor de duur van een jaar voor de betreffende winkels.

In veel gemeenten in Friesland wordt samengewerkt tussen ondernemers, gemeente, politie en het bedrijfsschap detailhandel om het Keurmerk Veilig Ondernemen te behalen. De samenwerking tegen winkeldiefstallen is daar een goed voorbeeld van.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend