Sanitatie-overeenkomst Noorderhoek ondertekend

0

SNEEK – De samenwerkingsovereenkomst voor het nieuwe sanitatiesysteem in de woonwijk Noorderhoek in Sneek is dinsdag 30 november officieel ondertekend.

Het Wetterskip, de Wieren, gemeente Sneek, DeSaH BV en Stowa hebben een wereldwijde primeur met de aanleg van een uniek duurzaam en innovatief nieuw sanitatiesysteem aan in de wijk Noorderhoek in Sneek. De organisaties zetten samen met de provincie Fryslân de komende jaren hoog in op duurzaamheid. Daarom leggen zij gezamenlijk een compleet nieuw sanitatiesysteem aan in de wijk Noorderhoek in Sneek. Het nieuwe sanitatiesysteem is gebaseerd op de gescheiden inzameling en behandeling van afvalwaterstromen. Het afvalwater van 232 woningen van woningstichting de Wieren, waaronder een zorgcomplex van Zorggroep Tellens, wordt schoongemaakt in een kleine lokale zuiveringsinstallatie. Het systeem kan bovendien energie opwekken uit afvalwater, medicijnresten verwijderen en meststoffen terugwinnen voor hergebruik.

Foto onderschrift: De heer E. Westerhof (DeSaH), W. de Haan (Wetterskip), burgemeester H. Apotheker, J. Leenen (Stowa) en H. Heikema van der Kloet (de Wieren) tekenen voor een innovatieve en duurzame samenwerking. Foto: Simon Bleeker.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend