Amnesty Sneek brengt licht in donkere decembermaand

0

SNEEK – Op 10 december bestaat de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens 62 jaar. Om deze bijzondere dag te vieren verkoopt Amnestygroep Sneek ,op vrijdag 10 december van 13.00 uur tot 16.30 uur in haar stand op het Schaapmarktplein prachtige kaarsen met de boodschap 'Ergens is er iemand die aan mij denkt'.

Nog steeds is de kaars hét symbool van hoop en warmte. Mensen die een kaars kopen steunen het werk van Amnesty en onderschrijven zo de boodschap voor een eerlijke en rechtvaardige wereld, want zoals een oud Chinees gezegde luidt: ' het is beter een kaars aan te steken, dan de duisternis te vervloeken'. Meer informatie: www.amnesty.nl/kaars

Voorbijgangers kunnen ook een petitie ondertekenen. De petitie is gericht aan de autoriteiten van Myanmar (Birma) met de oproep om 38-jarige Su Su Nway onmiddellijk vrij te laten. Su Su kreeg achteneneenhalf jaar gevangenisstraf omdat ze deelnam aan een vreedzame demonstratie en een spandoek ophing. Su Su Nway werd schuldig bevonden aan landverraad en aan het 'verstoren van de openbare rust'. Su Su zit in de Hkamti-gevangenis, 1900 kilometer van de hoofdstad Yangon, waar haar familie woont. Amnesty beschouwt haar als gewetensgevangene en vraagt om haar onmiddellijke vrijlating. Haar verhaal staat op de verpakking van de kaars.
 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend